7.Sınıf Matematik Doğrular ve Açılar Testi İndir PDF (5.Ünite) - Test Çöz

27 Ağustos 2022 Cumartesi

7.Sınıf Matematik Doğrular ve Açılar Testi İndir PDF (5.Ünite)

7.sınıf matematik 5.ünite doğrular ve açılar test soruları pdf olarak hazırlanmıştır. 7.sınıf matematik testleri ile ilgili çalışmaları cevaplitestler.com da bulabilirsiniz. cevaplitestler.com/p/7-sinif-testleri adresi içerisinde 7.sınıf tüm dersler test soruları ile ilgili yapılan çalışmaları indirebilirsiniz.


7.sınıf matematik doğrular ve açılar kazanımı ile ilgili hazırlanan soruların cevap anahtarı son sayfaya eklenmiştir. Ayrıca 7.sınıf matematik testleri kategorisinde yer alan diğer testleri de mutlaka çözelim.


Site içerisinde 7.sınıf doğrular ve açılar yaprak testi ile ilgili içerikleri de bulabilirsiniz. 1.testte yer alan sorular daha önceki sınavlarda çıkan sorulardan derlenmiştir. Cevap anahtarı son sayfaya eklenmiştir.


Ayrıca 7.sınıf matematik 1.dönem genel tekrar test soruları için cevaplitestler.com/7-sinif-matematik-1-donem-genel-tekrar-testi-pdf adresini ziyaret edebilirsiniz. Lütfen Cevaplı Testler sitemizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşınız :)


Kazanımlar ise aşağıdaki gibidir.

• 1. Bir açıyı iki eş açıya ayırarak açıortayı belirler. 
• 2. İki paralel doğruyla bir keseninin oluşturduğu yöndeş, ters, iç ters, dış ters açıları belirleyerek özelliklerini inceler; oluşan açıların eş veya bütünler olanlarını belirler; ilgili problemleri çözer

1 yorum: