5.Sınıf Haftalık Ders Çalışma Programı - Test Çöz

16 Nisan 2022 Cumartesi

5.Sınıf Haftalık Ders Çalışma Programı

Son günlerde 5.sınıf çocuğu nasıl ders çalışmalı şeklinde bir çok soru aldığım için bu yazıyı paylaşmak istedim :) Ha bir de 5.sınıf kaç saat ders çalışmalı sorusu var :)


Bu yazıyı yazarken ve içeriği hazırlarken okulumuz rehber öğretmeni ile birlikte yaptığımızı söylemek isterim. Birazdan aşağıdan indirecek olduğunuz 5.sınıf haftalık ders çalışma programı orta seviye öğrenciler için hazırlanmıştır.


Lütfen şunu hiç bir zaman unutmayın. Öğrencilerimizi belirli kalıpların içerisinde sokarak ders çalıştırmayalım. Çok fazla istek olduğu için 5.sınıflar için haftalık ders çalışma programını hazırladık ve sizler ile paylaştık.

5.sınıf çalışma programı

Örnek vermek gerekirse oradaki saatlere ya da soru sayılarında kendinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Öğrencilerimizden verilen ders çalışma programına uymalarını istememizin tek sebebi belirli bir çalışma planları olsun ve o plan doğrultusunda hareket etsinler. Verilen derslerin, çalışma sürelerinin ve molaların zamanları değiştirilebilir. Tekrar tekrar söylüyoruz amaç; öğrencilerimizin belirli bir plana sadık kalarak çalışmalarını sağlamak ve hedeflerini bu şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak.


5.Sınıf Çocuğu Nasıl Ders Çalışmalı?

5.sınıf çocuğu bol bol tekrar yapmalı. Eve geldiği zaman ilk işi o gün okulda ne gördük, öğretmen ne anlattı ne yazdırdı hemen onu tekrar etmeli ve öğretmelerinin verdiği ödevleri mutlaka eksiksiz bir şekilde yapmalı.


1- Çalışılacak yeri belirleyin. ... 
2- Gerekli malzemeleri hazırlayın. ... 
3- Çalışılacak konuları ve ödevleri belirleyin. ... 
4- Ders çalışma için gerekli motivasyonu sağlayın. ... 
5- Dikkat dağıtıcı unsurların bulundurmayın

Bakın yukarıda 5 madde yazdım. İnanın bunlara çok takılmayın. Öğrencilere biraz sorumluluk bilinci aşılayın zaten o nasıl ders çalışacağını kendi öğrenecek. Sadece tekrarına önem verip, dersi derste öğrenmeye gayret ettikleri zaman başarı otomatik olarak gelecektir.
 

5.Sınıf Kaç Saat Ders Çalışmalı?

Ben kendim öğrenciyken en nefret ettiğim durum şuydu." Komşunun kızı sabaha kadar ders çalışıyor, sen hemen uyuyorsun bak derslerden zayıf alacaksın". Tüm ortaokul ve liste hayatım bunu duyarak geçmiştir :)


Ders çalışma saatleri öğrenciden öğrenciye değişebilir. Tabii ki 10 dakika ders çalışılmaz ama tutup da 5 saat hadi ders çalış demek de olmaz. Öğrencilerimizi çok sıkmadan kapasitesine göre özellikle okul rehber öğretmeni görüşüp gerekirse özel bir program dahilinde öğrencilerimize çocuklarımıza ne kadar ders çalışmaları gerektiği ile ilgili dönütler vermeliyiz.


5.Sınıf Öğrencisi Günde Kaç Soru Çözmeli?

5.sınıf öğrencisi günde kaç soru çözmeli diye belki yüzlerce mesaj alıyorum. Bunu söyleyebilmek için öğrencinin durumunu bilmek lazım. 6 ana ders var. Günlük her birinden 25-30 soru çözse bence ideal ama bu bazı öğrenciler için ağır ya da hafif gelebilir.


Öğrencilerin çözeceği soru miktarı için kesinlikle rehber öğretmen ya da sınıf öğretmeninden destek alınmalı. Eksik derslerin daha çok üstüne gidilmeli hatta imkan varsa özel ders ya da okul kursları ile eksik dersler tamamlanmalıdır.


5.Sınıf Haftalık Ders Programı İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder