8.Sınıf Doğrusal Denklemler Testi İndir PDF (Yeni Nesil Sorular) - Test Çöz

27 Haziran 2022 Pazartesi

8.Sınıf Doğrusal Denklemler Testi İndir PDF (Yeni Nesil Sorular)

8.sınıf yeni nesil doğrusal denklemler test soruları cevap anahtarlı ve pdf formatında hazırlanmıştır. 

8.sınıf matematik doğrusal denklemler pdf test soruları ile ilgili çalışmaları aşağıda yer alan bağlantılar ile indirebilirsiniz.

cevaplitestler.com/8-sinif-matematik-testleri adresi içerisinde ise yeni nesil 8.sınıf matematik testleri ile ilgili diğer çalışmaları bulabilirsiniz. 

Yine cevaplitestler.com/p/8-sinif-testleri adresinde de 8.sınıflara ait diğer derslere ait testleri pdf formatında cevap anahtarlı olarak indirebilirsiniz.

Fasikül içerisinde yer alan doğrusal denklemler konusu ile ilgili kısımları seçtim düzenledim ve toner dostu bir şekilde sizlere sunmak istedim.

8.sınıf doğrusal denklemler pdf dosyası içerisinde 161 soru yer almaktadır. 8.sınıf pdf yeni nesil doğrusal denklemler test sorularının cevapları son sayfada yer almaktadır.

Ayrıca daha önce 519 soruluk köklü sayılar ile ilgili de bir çalışmayı cevaplitestler.com/8-sinif-uslu-koklu-sayilar-pdf bu adreste sizlerle paylaşmıştım. İsterseniz bu testi de indirebilirsiniz.

Kısaca aşağıdan indirebileceğiniz 8.sınıf 4.ünite pdf matematik test soruları MEB tarafından yayınlanan fasiküller içerisindeki test soruları seçilerek hazırlanmıştır. 

8.sınıf matematik 4.ünite konuları içerisinde doğrusal denklemler konusuyla ilgili sorular yer almaktadır.

Burada yer alan soruları isterseniz EBA üzerinden de öğrencileriniz ile paylaşabilirsiniz. Test sorularını cevap anahtarları ise ayrı bir pdf olarak hazırlanmıştır. 

Aşağıda verilen google drive bağlantıları ile testleri ve cevap anahtarlarını kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Gmail hesabınız açık olursa indirme işleminiz daha kolay olacaktır.

Konu kazanımlar ise şu şekilde; 

 • 1. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer.
 • 2. Koordinat sistemini özellikleriyle tanır ve sıralı ikilileri gösterir. 
•  3. Aralarında doğrusal ilişki bulunan iki değişkenden birinin diğerine bağlı olarak nasıl değiştiğini tablo ve denklem ile ifade eder. 
• 4. Doğrusal denklemlerin grafiğini çizer. 
• 5. Doğrusal ilişki içeren gerçek hayat durumlarına ait denklem, tablo ve grafiği oluşturur ve yorumlar. • 6. Doğrunun eğimini modellerle açıklar, doğrusal denklemleri ve grafiklerini eğimle ilişkilendirir.

 
İNSTAGRAMDAN TAKİP ETMEK İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN LOGOYA TIKLAYABİLİRSİNİZ :)

8.SINIF DOĞRUSAL DENKLEMLER TESTİ İNDİR PDF

2 yorum: